Descoperă-ți silueta: cum să alegi ținutele potrivite în funcție de forma corpului tău?

Fiecare formă de corp este unică și merită să fie îmbrățișată. Totuși, știm că nu toate ținutele se potrivesc oricărei siluete și tocmai de aceea este important să știi cum să îți alegi hainele astfel încât să te avantajeze. Descoperă-ți silueta și vezi care sunt cele mai potrivite ținute în funcție de forma corpului tău!

Ghid de stil pentru forma corpului tip măr: ce sa porți și ce sa eviți?

Să începem cu definirea formei corpului de tip măr. Aceasta este caracterizată prin umeri și șolduri de aceeași lățime, cu o talie mai puțin definită și o tendință de a acumula grăsime în partea superioară a corpului.

Când vine vorba de alegerea hainelor potrivite pentru această formă a corpului, există câteva recomandări pe care le poți urma. Rochiile în formă de A sunt o alegere excelentă, deoarece acestea flatează zona taliei și ascund zona abdominală. Bluzele cu decolteu în V pot fi, de asemenea, foarte avantajoase, deoarece acestea conduc privirea în jos, creând o iluzie de alungire. În plus, hainele care accentuează umerii pot adăuga un plus de structură și pot echilibra proporțiile.

Totuși, există și anumite tipuri de haine pe care ar fi bine să le eviți. Este și cazul hainelor strâmte pe talie, a bluzelor scurte sau al fustelor care se mulează pe corp, care pot accentua zonele de care nu ești foarte mândră și care pot face ca silueta să pară disproporționată.

Sfaturi de îmbrăcăminte pentru forma corpului tip pară: cum să îți echilibrezi proporțiile?

Dacă ai umerii mai înguști comparativ cu șoldurile, talie definită și coapsele pline, atunci ai forma corpului de tip pară. Pentru a echilibra proporțiile, este recomandat să optezi pentru ținute care adaugă volum în partea de sus a corpului, iar pentru partea de jos să alegi piese vestimentare care o minimalizează. Deci, bluzele cu detalii voluminoase, umerii bufanți, imprimeurile mari sau cu decolteu bărcuță sunt ideale pentru a atrage atenția spre partea superioară a corpului. Dimpotrivă, fuste sau pantaloni drepți și de culori închise sunt recomandați pentru a face șoldurile să pară mai mici.

Totuși, este bine să eviți hainele care adaugă volum în zona șoldurilor. Fuste plisate, pantaloni cu buzunare laterale sau haine cu imprimeuri mari în partea de jos pot accentua disproporțional partea inferioară a corpului.

Accesoriile sunt, de asemenea, un instrument puternic în crearea unei siluete echilibrate. Colierele statement, eșarfele colorate sau gențile de umăr pot atrage atenția spre partea superioară a corpului. Pot fi folosite pentru a adăuga un pop de culoare sau pentru a adăuga interes unei ținute altfel simple.

Cum să alegi ținutele potrivite dacă ai forma corpului tip clepsidră?

Forma corpului tip clepsidră este una dintre cele mai apreciate siluete de-a lungul timpului, fiind caracterizată prin dimensiuni aproximativ egale ale umerilor și șoldurilor și o talie evidentă, mai îngustă. Acest tip de siluetă este considerat ideal datorită proporțiilor sale echilibrate. Dacă te încadrezi în această categorie, ai avantajul de a putea purta o varietate mare de haine, însă cheia stă în alegerea celor care accentuează cel mai bine talia și curbele naturale.

Unul dintre cele mai importante aspecte la alegerea ținutelor pentru forma de corp tip clepsidră este accentuarea taliei. Optează pentru rochii și bluze cu talie marcată, centuri, fuste cu talie înaltă sau blazere cambrate. Acestea sunt doar câteva exemple de piese vestimentare care pot avantaja această formă de corp.

În ceea ce privește hainele de evitat, cele prea largi sau cu croieli drepte pot să ascundă atuurile unei siluete clepsidră. Centurile pot fi folosite pentru a aduce un plus de definiție taliei atunci când porți haine mai largi. În funcție de ocazie, ai la dispoziție diverse opțiuni de ținute care te pot avantaja. Pentru o ținută casual, bluzele peplum sau rochiile cu talie înaltă sunt alegeri excelente. Dacă vorbim despre un outfit office, o fustă creion cu o bluză cambrată poate fi o opțiune excelentă.

Reguli de îmbrăcăminte pentru silueta tip dreptunghi: cum să alegi ținutele care te avantajează?

Silueta dreptunghi, cunoscută și sub denumirea de silueta atletică sau cilindrică, este un tip de formă a corpului caracterizată prin umeri și șolduri de aceeași lățime, cu o talie puțin definită.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ți pune în valoare silueta dreptunghi este de a crea iluzia de curbe. Acest lucru poate fi realizat prin alegerea unor haine care accentuează talia. Rochiile sau bluzele cu talie înaltă, fustele evazate sau pantalonii cu talie înaltă sunt doar câteva dintre opțiunile care te pot ajuta să obții acest efect. În plus, bluzele cu volane sau cu detalii în zona bustului pot oferi un plus de volum, contribuind la crearea iluziei de curbe.

În ceea ce privește alegerea hainelor, este recomandat să eviți atât cele prea strâmte, care ar putea accentua lipsa curbelor, cât și pe cele prea largi, care ar putea face corpul să pară și mai plat și neformat. În schimb, alege haine care se mulează ușor pe corp, dar care nu sunt nici prea mulate, nici prea largi.

Cu toate acestea, cea mai importantă regulă de stil este să te simți confortabil și încrezătoare în hainele pe care le porți. Stilul tău personal și confortul tău sunt întotdeauna pe primul loc!

 

Tu ce parere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *